top of page
  • Foto van schrijverLionsclub IJsselstein

NL Doet met de Lions in de Oase



Zaterdag 13 maart 2016 om 17.00 uur meldde een groep Lions, waarvan sommige met partner, zich op uitnodiging van de organisator, Lion Paul Udo, op de Benschopperweg in IJsselstein bij het buurtcentrum de “Oase” van het woonzorgcentrum Mariënstein. Daar, in de hal van de Oase, stond voor een fortuin aan scootmobielen en rollators en zaten al een paar dames op leeftijd die zich keurig hadden aangekleed en al in “pole position“ zaten te wachten op datgene wat komen zou.

De Lions waren daar wederom, voor het 10e jaar op rij, om onder andere die dames en natuurlijk ook een enkele heer, een gezellige avond te bezorgen, enkel en alleen door hen een voor-, een hoofd- en nagerecht te serveren. Daarbij werden de aanwezigen verwend met oude en bekende liederen, gezongen door een echt IJsselsteins zeemanskoor.

De zaal stroomde langzaam vol en het mannenkoor bouwde hun podium vol met apparatuur en instrumenten. Tussendoor bedienden de Lions de toegewezen tafels. Met name de dames namen het er goed van, variërend van een advocaatje met slagroom tot een glaasje water. Toen alle dames en heren aan de tafels hadden plaatsgenomen, steeg de warmte in de zaal tot een “bejaardenhuistemperatuur”.

Het eten werd per gerecht op een professionele wijze door de Lions geserveerd en het was zichtbaar en hoorbaar dat de mensen ervan genoten. Tussen de gerechten door ontstond een soort animatieteam wat de sfeer in de zaal ten goede kwam en waardoor de mensen los kwamen en meezongen en -klapten met de hun bekende liederen. Hier en daar werd tevens overgegaan tot een dansje.

Resumé: het was echt een fantastische avond waarop zowel de gasten als het mannenkoor en alle vrijwilligers zichtbaar hebben genoten. Het plezier droop er aan alle kanten van af. Deze kleine moeite om vanuit “NL doet” een steentje bij te dragen om een ander mens een stuk gezelligheid en warmte te bieden, is werkelijk het minste wat wij hebben kunnen doen.

Wat een eer om zo een bijdrage te leveren aan NLDoet 2016!



32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page