top of page

Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard

De eerste Nederlandse Lionsclub werd opgericht op 29 september 1951 in Amsterdam. Den Haag en Rotterdam volgden spoedig. De internationale organisatie telt bijna 1,4 miljoen leden, verenigd in meer dan 46.000 Lionsclubs in 193 landen. Lionsclub International is daarmee wereldwijd de grootste organisatie van serviceclubs.

Nederland is opgedeeld in zes districten. Samen vormen deze het Meervoudig District 110 (MD 110), met meer dan 11.500 leden verenigd in ruim 424 lionsclubs en 10 Leo Clubs.

 

Iedere lionsclub kan binnen de spelregels die zijn vastgelegd in de statuten van de Internationale Lionsorganisatie, het MD 110 en de districten een eigen karakter ontwikkelen.

Sinds 1983 zijn de Lions actief in IJsselstein-Lopikerwaard met een eigen club. Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard is een club van momenteel 38 leden. Wij zijn onderdeel van bovenstaande Lionsclub International, waarin mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving.

bottom of page