top of page

Woord van de president 2022 - 2023

Beste lezers,

 

Afgelopen jaar heb ik nagedacht over het thema voor dit Fiscal Year. Mijn inspiratie kwam al snel via Sander Schimmelpenninck. Sander is een graaf en tel uit het adelijke geslacht Schimmelpenninck en ook bekend als de ex-hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en columnist van dagblad de Volkskrant.

 

In een zesdelige VPRO serie zet hij de sociaal economische tegenstelling in Nederland uiteen in het programma 'Sander en de Kloof'. Zo is er een aflevering genaamd 'Kansen zijn te koop'. Kinderen van ouders met een laag inkomen beginnen op de basisschool al met een achterstand, die niet meer in te halen is. Rijke ouders sturen hun kinderen naar dure privé- en kostscholen. Schrijnend om te zien. Het meest dramatische vond ik wel dat deze kloof  van ongelijkwaardig kansen in Nederland steeds groter en groter wordt. Iets waar wij en alle volgende generaties steeds meer en meer de negatieve vruchten van gaan plukken.

 

Het thema 'De kloof' sluit dan ook naadloos aan bij onze maatschappelijke rol als service club. Ik hoop dat we we dit FY het thema centraal kunnen stellen en onze verantwoordelijkheid hierin kunnen pakken. "We Serve, wij dienen". Door de kloof in IJsselstein - Lopikerwaard kleiner te maken en bruggen te slaan.

Met hartelijke groet,

Gijs Verbaten

 

President van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard 2022-2023

Gijs.png
bottom of page