top of page

Woord van de president 2021 - 2022

Welkom op de website van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard

 

Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. We organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: We Serve, Lions helpen! 

 

De pandemie heeft de wereld op z’n kop gezet. Een periode van paniek, verdriet maar ook een periode van bezinning en reflectie.  Het virus blijft, maar dankzij vaccins en snelle testen zijn hopelijk de gevolgen voor de volksgezondheid en de economie in de nabije toekomst niet meer zo verlammend in de afgelopen periode.  We hebben daarnaast gezien dat de samenleving ook veerkrachtig en innovatief is geweest. Dit geeft mij veel inspiratie en energie.

 

Hoe het nieuwe normaal er uit gaat zien weten we nog niet, maar we weten één ding zeker en dat is dat het niet meer hetzelfde zal zijn als voorheen. Onze club zal zich net als de samenleving moeten aanpassen aan het nieuwe normaal. Daarom wordt dit jaar een zoektocht. Hoe blijven we bijdragen aan de We Serve gedachten? Hoe blijven we intern met elkaar verbonden zodat we vanuit die verbinding de inspiratie en energie vinden om met elkaar een bijdrage te leveren aan de samenleving?

 

Hoe gaan we ons als club ons aanpassen aan het nieuwe normaal? Alleen aandacht vragen en praten over dit onderwerp levert niet direct resultaat op, je moet dit durven te koppelen aan directe acties. In dit jaar gaan we als Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard experimenteren met nieuwe initiatieven of accentverschillen op bestaande gebruiken. 

 

Nu de samenleving weer van het slot gaat kunnen we elkaar weer ontmoeten. ‘’Ontmoeten in het nieuwe normaal’’.

Ik kijk komende periode erg uit naar o.a. De Wensboom, het Mannenuitje en de Classic Car in het nieuwe normaal. 

Een begin met het ontmoeten in het nieuwe normaal is gemaakt. Dankzij de toezegging van 2000 euro vanuit de Club heeft de speeltuin Kloosterplantsoen eind juli een nieuwe bank kunnen plaatsen. Daar kunnen (groot)ouders uit heel ons verzorgingsgebied midden in de speeltuin even bijkomen en elkaar ontmoeten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Wat niet altijd even bekend is, is dat de speeltuin speciaal is ingericht voor kinderen met een beperking.  Dat verdient altijd onze steun. Een prachtig voorbeeld van een goed initiatief om Nederland toegankelijk te maken voor iedereen.

Naast bestaande activiteiten en financiële donaties willen wij ook vaker de handen uit de mouwen steken in het kader van ''We serve''. Kunnen wij een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere samenleving ergens mee helpen? Laat het ons gerust weten. 

Met hartelijke groet,

Bas van der Horst

 

President van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard 2021-2022

Bas van der Horst - Lions IJsselstein.JPG
bottom of page