top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kom ik in contact met Lions IJsselstein-Lopikerwaard?

Het makkelijkste komt u in contact met ons door een e-mail te sturen naar info@lionsijsselstein.nl.

Serviceclubs zijn toch elitair en niet meer van deze tijd?

Juist in een maatschappij waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt en particulier initiatief aanmoedigt, worden de activiteiten van Lions belangrijker. Dat de leden van serviceclubs hierbij vanuit hun professionele achtergrond vaak bovengemiddeld actief zijn, is eerder coöperatief dan elitair.

Hoeveel tijd kost het om Lion te zijn?

Lionsclubs in Nederland organiseren op twee vaste avonden per maand een bijeenkomst. Doorgaans is er één avond met een gezamenlijke maaltijd, gecombineerd met een werkvergadering. De andere avond is vaak gericht op actuele onderwerpen. Daarnaast wordt van de leden de nodige inzet verwacht bij clubacties om fondsen te werven. Verder vragen bestuurs- en commissiewerk tijd. Ook wordt steeds meer aandacht gegeven aan immateriële dienstverlening door de individuele Lion of als Lions gezamenlijk.

Wat betekent het clublidmaatschap financieel?

De leden van een Lionsclub betalen contributie. De hoogte daarvan verschilt per club, door extra kosten voor de maaltijden op clubavonden en voor bijzondere bijeenkomsten.

Is het Lions lidmaatschap gebonden aan iemands woon- of werkplaats?

Lions speuren in hun eigen werkgebied naar maatschappelijke organisaties die hun hulp nodig hebben. Daarom zoekt een club nieuwe leden in haar eigen werkgebied.

bottom of page