top of page
  • Rienk Sijbrandij

Classic Car Event opnieuw zeer geslaagd

Zaterdag 1 juni 2019 was de historische binnenstad van IJsselstein voor de derde keer het decor van het jaarlijkse Classic Car Event van de Lionsclub IJsselstein Lopikerwaard. Dit jaar was gekozen voor het thema “Passion for the Past”.

Onder een stralende zon reden vanaf 8.30 uur 55 klassieke oldtimers de Benschopperstraat en Utrechtsestraat binnen. Iedere opgepoetste auto kreeg een mooie plaats toegewezen en kon worden bewonderd door de aanwezige autoliefhebbers. Ondernemers en bezoekers hadden tot 13.00 uur de gelegenheid om foto’s te maken en de bezitters van de auto’s vragen te stellen over hun bolides.

Vanaf 13.00 uur werden de voertuigen uitgeleide gedaan en vertrokken de auto’s voor een ruim twee uur durende toertocht door de Lopikerwaard. Via onder andere de Lekdijk, Schoonhoven, Polsbroek en Haastrecht reden de deelnemers langs het goede doel, de Middelste Molen van Cabauw. De rit eindigde uiteindelijk bij de fabriek van Schilte aan de Utrechtseweg te IJsselstein.

Liefhebbers konden aldaar nogmaals de klassiekers bewonderen en onder het genot van een hapje en drankje de dag samen met de deelnemers afsluiten. Er werd teruggekeken op een geslaagde dag. Op naar 2020!

Eén van de deelnemers, Tycho van Heusden, maakte een leuke videocompilatie van dit event. Via link deze is dat filmpje te bekijken.

45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page