top of page
  • Foto van schrijverLionsclub IJsselstein

De Opstap wint JKC IJsselstein-Lopikerwaard 2016 titel!!!


Op 5 april werd de spannende finale van de kookwedstrijd “Junior Kookchef IJsselstein-Lopikerwaard” gehouden in het IJsselsteinse theater Pantalone.

De organiserende Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard wil met deze wedstrijden het nadenken over en het toepassen van gezond en smaakvol koken promoten. De kinderen hebben in februari al een workshop over gezonde voeding en koken doorlopen. Op 15, 16 en 17 maart zijn negen teams aan de slag gegaan in de voorrondes die gehouden werden in Kookstudio IJsselstein. Daar kwamen vervolgens deze vier finalisten uit: de Gerardus Majella school uit Lopik en de Agnesschool, de Opstap en de Overkant uit IJsselstein.

De teams hadden 45 minuten de tijd om hun gerecht te bereiden op het fraai verlichte podium van het theater. De teams moesten een variatie maken op het gerecht “hutspot” en mochten gebruik maken van twaalf ingrediënten.

De Jury, bestaande uit Jolanda Donk (diëtiste), Jos Epping (chef-kok Kloostertuin), René van Vulpen (Kookstudio IJsselstein) en de bekende TV- kok Robert Verweij (vinoloog en chef-kok), had het niet makkelijk. Er was door alle teams op hoog niveau gekookt, maar na lang beraad werd het team van De Opstap uitgeroepen tot winnaar. Ze ontvingen de wisseltrofee, een cheque van € 500,- te besteden bij tuincentrum Huiting en een uitnodiging om onder leiding van Jos Epping een keer mee te koken in de keuken van Brasserie De Kloostertuin.

Tijdens het koken door klasgenoten speelden uit iedere klas twee leerlingen mee in een quiz waarmee hun kennis over gezonde voeding en gezond leven werd getest. Deze quiz werd ook gewonnen door de leerlingen van De Opstap. De hele klas werd daarom uitgenodigd voor een ontbijt en een rondleiding in korenmolen de Windotter.

Na de feestvreugde kreeg iedereen een flesje water en een gezond appeltje mee voor onderweg!

Hieronder zijn een paar foto’s. Alle foto’s die gemaakt zijn worden zo snel mogelijk online gezet…

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page