top of page
  • Foto van schrijverLionsclub IJsselstein

Bericht van De Tandem


Onderstaand bericht ontvingen wij van één van de ouders die het team De Tandem heeft begeleid. Hartverwarmend om te lezen wat een effect Junior Kook Chef heeft op de kinderen.

Verslag voorronde

Er waren vier teams die graag mee wilden doen. We hebben daarom een voorronde gehouden op school om te bepalen wie namens De Tandem mocht deelnemen aan Junior Kookchef IJsselstein. De voorpret begon dus al in februari.De opdracht lag in het verlengde van de opdracht die ze vandaag hebben uitgevoerd. Maak een wrapgerecht, het moet gezond zijn, binnen het budget blijven, de smaak moet goed zijn en het gerecht moet binnen 45 minuten klaar.

In keukens van ouders dichtbij school zijn de teams op 12 april aan de slag gegaan, er was beschikking over een fornuis en keukenapparatuur. Bij terugkomst op school werden de borden opgemaakt. De borden gingen de klas in, de teams bleven achter in het handenarbeidlokaal. Want er moest natuurlijk wel eerlijk beoordeeld worden.

De klasgenoten beoordeelden op presentatie, gezonde ingrediënten en uiteraard op smaak. De kookteams wilden natuurlijk heel graag meekijken bij het proeven. We hebben dit mogelijk gemaakt met een heuse Skypeverbinding tussen de 'Red room' (het handenarbeidlokaal) en de klas waar geproefd werd. Het was spannend, leuk en leerzaam!

Voorbereiding wedstrijd 15 maart 2016

De winnende groep was groep 1, Susanne, Kaya en Reanna. Zij zijn vervolgens gaan zoeken naar een gezond, makkelijk te maken én lekker recept. Ze kozen unaniem de Tacosalade met zelfgemaakte Salsa saus. Ze pasten het recept aan naar hun smaak. Vervolgens hebben ze ieder thuis geoefend en daarna gezamenlijk, om de taakverdeling en timing goed te krijgen.

Nogmaals, veel dank voor de organisatie. Wij hebben het heel leuk gevonden om hieraan mee te werken en de teams hebben genoten én geleerd. Wij duimen nog even door voor de toekenning van de Wildcard aanstaande vrijdag!
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page