• Lionsclub IJsselstein

We Serve Meals

In de eerste maanden van de corantijden heeft Marcel Voskens elke dag gekookt voor dertig (vooral) alleenstaande ouderen in IJsselstein. Acht weken lang kon het eten gratis bezorgd worden. Zonder subsidieregeling, vergunningen of aanvraagformulieren. Via diverse buurtapps werden adressen doorgegeven aan Marcel.

De Lions Club IJsselstein-Lopikerwaard heef dit warme initiatief van Marcel omarmt en heeft uiteindelijk 750 euro gedoneerd voor boodschappen. Ook heeft een Lions lid tijdelijk zijn kookstudio ter beschikking gesteld om de vele maaltijden voor te bereiden. Daarnaast zijn de (partners van) de leden bijgesprongen met het bezorgen van de maaltijden. Naast het bezorgen van de ‘’Meals’’ was er ook ruimte voor een klein sociaal praatje. Als club zijn we blij dat we zo op een bescheiden manier invulling hebben kunnen geven aan de ‘’We serve’’ gedachte.

Marcel Voskens, een 52-jarige manager bij een Brabantse golfbaan, maar door de intelligente lockdown tijdelijk op non-actief. ,,Hij kon achterover gaan leunen en wachten tot de golfbaan weer open zou gaan, maar dat wilde hij niet. In een vorig leven was hij kok geweest, dus hij zou gaan koken.’’

Lees hier het AD (premium) artikel: ''Hoe Marcel de kookheld werd van IJsselstein: ‘Een man met een groot hart''.


Lions lid Frank bezorgt een maaltijd. © Bernadet de Prins

54 keer bekeken

© Copyright Lionsclub

IJsselstein-Lopikerwaard 2016

Privacy disclaimer

Naam van de instelling: Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard
Rechtsvorm: Vereniging

KvKnummer (RSIN): 808276050

  • Facebook - White Circle