lionsclub ijsselstein-lopikerwaard
Uitgelicht

Galadiner op 13 april voor het Prinses Maxima Centrum; Voor kinderen, tégen kanker!

January 28, 2019

1/8
Please reload

10e Mannenuitje Isselwaerde wederom zeer geslaagd

November 2, 2018

Op 24 oktober 2018 was het eindelijk weer tijd voor het jaarlijkse ‘mannenuitje’ van de IJsselsteinse Lions bij woonzorgcentrum Isselwaerde. Dit woonzorgcentrum biedt kleinschalig wonen aan voor mensen met dementie in meerdere groepswoningen. Deze manier van wonen geeft maximale privacy en zorg op maat voor in totaal maximaal 96 bewoners (m/v). Deze 10-jarige jubileumeditie stond wederom in het kader van een gezellig samenzijn tussen mannen van diverse leeftijden, levensloop en zorgbehoefte. Een idee dat ooit geboren is om de mannen, die binnen deze zorggroep wonen, wat extra aandacht te geven tussen de vele op vrouwen toegespitste activiteiten. De avond werd mogelijk gemaakt door negen deelnemende Lions van Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard.

 

Na een warm welkom was het tijd voor een borrel, enkele hapjes en diverse spelletjes. Terwijl de barbecue buiten door enkele Lions werd opgestookt (mede mogelijk gemaakt door slagerij Frans van Rooijen uit IJsselstein), kregen de andere Lions nog eens duidelijk uitleg over spelregels en spelvormen van de oudere heren, waar met name de puntentelling bij het sjoelen voor grote verwarring zorgde.

Na deze informele kennismaking was het tijd om gezamenlijk aan tafel te gaan, waarbij er dan ook eindelijk even een rustmomentje was voor de zeer gedreven begeleiders van de zorggroep van die avond, Liesbeth en Michèl. De tafelgesprekken waren divers; van onderhoudend en grappig tot emotioneel en verdrietig, waarbij natuurlijk door alle onrust en de af en toe (ver)dwalende gedachten van de oudere heren nog al eens in herhaling werd gevallen.

De avond werd afgesloten met een ijsje, koffie en thee, maar ook tot grote hilariteit van allen met een kappersadvies voor de diverse Lions door één van de oudere heren. Na het nodige opruimwerk en een korte evaluatie met Liesbeth en Michèl was het weer tijd om op huis aan te gaan.

 

Voor velen met een goed gevoel over het verloop van de avond, maar ook met gemengde gevoelens en verwarring over wat dementie in zijn geheel met zich meebrengt voor de ‘patiënten’, hun familie en omgeving. We komen echter graag terug, dus mannen van Isselwaerde; Hopelijk tot volgend jaar!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

© Copyright Lionsclub

IJsselstein-Lopikerwaard 2016

Privacy disclaimer

Naam van de instelling: Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard
Rechtsvorm: Vereniging

KvKnummer (RSIN): 808276050

  • Facebook - White Circle