lionsclub ijsselstein-lopikerwaard
Uitgelicht

Galadiner op 13 april voor het Prinses Maxima Centrum; Voor kinderen, tégen kanker!

January 28, 2019

1/8
Please reload

1e Lions Classic Car Event groot succes

June 14, 2017

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseerde Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard voor de eerste keer een Classic Car Event in de binnenstad van IJsselstein. Op deze zonovergoten dagen kwamen 65 oude auto's, variërend in leeftijd van 30 tot 88 jaar, naar de Overtoom, om vervolgens - na de registratie - een plaatsje te vinden in de Utrechtstestraat, in de Benschopperstraat of op de Overtoom. Daar waren alle auto's een paar uur lang te bewonderen door het publiek dat in groten getale op het evenement was afgekomen. Er waren vele zeer mooie en soms ook zeer zeldzame auto's te bewonderen, van een Rolls Royce, die nog een tijdlang in Kenia dienst gedaan heeft, tot een puntgave lichtblauwe Karmann Ghia, van een Renault Dauphine tot een diepzwarte Facel Vega, van een Fiat 500 (model koekblik) tot een schattige Autobianchi Bianchina (net zo klein), van een Mercedes 190SL tot een McLaughlin-Buick, van een Morgan 4/4 tot een MG B en ga zo maar door. Het was een bijzonder fraaie en bonte verzameling auto's die op deze mooie dag te bewonderen viel en er was dan ook heel veel waardering van het publiek, zeker van de autofanaten.

Na de expositie van de auto's in de binnenstad werden de auto's vanaf het middaguur uitgeleide gedaan vanaf De Plaats voor een toertocht door de Lopikerwaard. Na afloop daarvan - alle auto's kwamen zonder kleerscheuren door deze toertocht - verzamelden alle berijders zich met hun voitures op het parkeerterrein van Schilte, waar met een gezellige borrel werd teruggeblikt op een zeer geslaagde dag en waar de auto's nogmaals konden worden bewonderd.

Het Classic Car Event was één van de activiteiten die de Lionsclub dit jaar organiseerde in het kader van "Een jaar lang 100" (festiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan van de internationale Lionsorganisatie), in feite een traktatie van de club aan IJsselstein. Gelet op het grote succes van dit evenement zou het goed kunnen dat dit autospektakel volgend jaar een vervolg krijgt.

 

Mercedes 170 SB Cabrio uit 1949

 De oudste deelnemende auto, een McLaughlin-Buick 29-54CC Convertible Coupe Master Six uit 1929

Classic cars op De Overtoom

 Volkswagen Karmann Ghia 14. Coupe

 Autobianchi Bianchina

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload

© Copyright Lionsclub

IJsselstein-Lopikerwaard 2016

Privacy disclaimer

Naam van de instelling: Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard
Rechtsvorm: Vereniging

KvKnummer (RSIN): 808276050

  • Facebook - White Circle