top of page
  • Foto van schrijverLionsclub IJsselstein

Lions in actie voor Oekraïners in IJsselstein

Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard heeft 10 refurbished laptops gedoneerd voor (digitaal) taalonderwijs aan welzijnsorganisatie Pulse voor Oekraïense vluchtelingen.


Op dit moment verblijven er 95 Oekraïense vluchtelingen in IJsselstein. Naar verwachting zal de opvang van deze vluchtelingen nog even duren, afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne. Vluchtelingen uit Oekraïne mogen in Nederland werken. De taalbarrière maakt het alleen vaak lastig om aan werk te komen of zich verstaanbaar te maken in de samenleving. Tweederde van de vluchtelingen kent alleen de Oekraïense of Russische taal.


Bas van der Horst van Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard: “De Oekraïense vluchtelingen willen zich graag nuttig maken èn een eigen inkomen verdienen. Basiskennis van de Nederlandse taal is daarbij dan van essentieel belang. De laptops die we gedoneerd hebben kunnen direct gebruikt worden om de Nederlandse taal te leren. Ik ben blij dat we met onze donatie al zo snel kunnen bijdragen aan taalonderwijs. Hopelijk inspireert onze actie ook andere service clubs, bedrijven en particulieren om de komende periode te helpen waar dat kan. De 10 refurbished laptops via de Wit Computers zijn het begin, maar er is meer nodig”.


De laptops komen in een afgesloten ruimte op de IJsselsteinse opvang locatie De Wenteltrap te staan. Onder toezicht van Pulse gaat er gaat direct al gestart worden met taalonderwijs.Meehelpen? Laat het weten aan samenvooroekraine@ijsselstein.nl

105 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page